Glutenfria stekpannebröd
Glutenfria stekpannebröd ( även kallad stompa )
Ca 25 stora eller 50 små
• 6 dl filmjölk
• 1,5 dl sirap
• 2,5 tsk bikarbonat
• 2 tsk salt
• 1,1 kg glutenfri fin mjölmix
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en assistent och bearbeta tills degen inte kladdar.
2. Låt degen vila i 5-10 minuter.
3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mer glutenfritt mjöl i degen. Konsistensen ska vara som pepparkaksdeg.
4. Dela degen i lagom stora delar som ryms bra i en stekpanna. (Det går snabbare att grädda stora kakor som man senare eventuellt delar på). Nagga med gaffel eller kruskavel.
5. Grädda i torr stekpanna tills bröden fått fin färg.
6. Låt svalna på galler under bakduk.
2. Låt degen vila i 5-10 minuter.
3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mer glutenfritt mjöl i degen. Konsistensen ska vara som pepparkaksdeg.
4. Dela degen i lagom stora delar som ryms bra i en stekpanna. (Det går snabbare att grädda stora kakor som man senare eventuellt delar på). Nagga med gaffel eller kruskavel.
5. Grädda i torr stekpanna tills bröden fått fin färg.
6. Låt svalna på galler under bakduk.


" Dessa bröd fungerar jättebra att både frysa in men även att ha framme i rumstemperatur. De håller sig färska utan att bli torra i ca en vecka! Därför är de perfekta att ta med på resor. "