Glutenfria stekpannebröd

Glutenfria stekpannebröd ( även kallad stompa )
Ca 25 stora eller 50 små
 
• 6 dl filmjölk
• 1,5 dl sirap
• 2,5 tsk bikarbonat 
• 2 tsk salt
• 1,1 kg glutenfri fin mjölmix
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla ingredienser i en assistent och bearbeta tills degen inte kladdar. 
 
2. Låt degen vila i 5-10 minuter. 
 
3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mer glutenfritt mjöl i degen. Konsistensen ska vara som pepparkaksdeg. 
 
4. Dela degen i lagom stora delar som ryms bra i en stekpanna. (Det går snabbare att grädda stora kakor som man senare eventuellt delar på). Nagga med gaffel eller kruskavel. 
 
5. Grädda i torr stekpanna tills bröden fått fin färg. 
 
6. Låt svalna på galler under bakduk. 
 
 



" Dessa bröd fungerar jättebra att både frysa in men även att ha framme i rumstemperatur. De håller sig färska utan att bli torra i ca en vecka! Därför är de perfekta att ta med på resor. "
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0